Modern Jazz

Heb je altijd al eens willen laten zien wat voor moves jij in huis hebt en wil je meer leren over Modern Jazz in Turnhout?

 

Met de oprichting van deze dansschool in Turnhout streven we ernaar om elke danser de mogelijkheid te geven om zijn/haar/hun talenten te ontwikkelen in de modern jazz dansstijl.

Als je op zoek bent naar een dansstijl die elegantie, expressie en dynamiek combineert, dan is modern jazz de perfecte keuze voor jou. Met zijn vloeiende bewegingen, verrassende ritmes en krachtige sprongen, neemt deze stijl je mee op een artistieke reis. Of je nu beginner bent of al enige danservaring hebt, modern jazz verwelkomt dansers van alle niveaus en leeftijden.

Verder is het belangrijkste doel van elke les dat kinderen plezier beleven aan dans! De danslessen bieden hun de mogelijkheid om vrienden te maken en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Gedurende 28 lessen die zich verspreiden over het hele jaar zullen we de dansers nieuwe dingen bijleren die ze op verschillende toonmomenten kunnen laten zien.

Thrillz Academy, net als Thrillcampz, maakt deel uit van Thrillz vzw.

Academy
Lotte
 • De coolste Modern Jazz lessen in Turnhout en omstreken!
 • Een lessenreeks van 28 weken (2023-2024) van september tot mei (start op 11 september).
 • Verschillende leeftijdsgroepen: vanaf kleuterleeftijd!
 • Verschillende nivea’s: van beginners tot gevorderde dansers!

Locatie

Danskampen Zomer 2024

loading

Aanbod lessen

Aanbod 2024 – 2025 online vanaf juni 2024.

Kleuterdans

3 - 5 jaar
Zaterdag 10 u - 11 u
 • 1 uurtje Modern Jazz
 • Plezier en ontdekking
 • toonmoment
 • € 160 / 28 lessen
 • lidmaatschap Danssport Vlaanderen

Modern Jazz Kids

6- 9 jaar
Zaterdag 11 u - 12 u
 • 1 uurtje Modern Jazz
 • Plezier, techniek en danservaring
 • toonmoment
 • € 160 / 28 lessen
 • lidmaatschap Danssport Vlaanderen

Modern Jazz Teens

10 - 14 jaar
Vrijdag 17.45 u. - 18.45 u.
 • 1 uurtje Modern Jazz
 • Plezier, expressie en techniek
 • toonmoment
 • € 160 / 28 lessen
 • lidmaatschap Danssport Vlaanderen

Modern Jazz Youth

15 jaar +
Zaterdag 12 u - 13u
 • 1 uurtje Modern Jazz
 • Plezier, techniek en danservaring
 • toonmoment
 • € 160 / 28 lessen
 • lidmaatschap Danssport Vlaanderen

Synced Souls

Wedstrijdteam
donderdag 20u - 21u
 • 1 uurtje Modern Jazz
 • Training voor wedstrijden
 • toonmoment
 • € 230 / 28 lessen
 • lidmaatschap Danssport Vlaanderen

Rooster seizoen 2023-2024

 

De lessen starten in de week van 11 september 2023 en lopen tot eind mei 2024. 

Schermafbeelding 2023 06 26 155145

Wil je graag een keertje komen proberen?

Instromen is altijd mogelijk voor al onze groepen!

 

Wil je graag ervaren wat een les inhoudt en hoe het voelt om je moves te showen op de dansvloer?

Vul dan dit aanvraagformulier in.

Onze coaches:

Lotte

Coach Kleuters & Kidz
Coach Youth
Coach wedstrijdteam

Bo

Coach Teenz

Even ter verduidelijking:

Modern Jazz is een dansstijl die elegantie, expressie en dynamiek combineert. Men leert er vloeiende bewegingen uitvoeren, verrassende ritmes hanteren en krachtige sprongen maken. Of je nu beginner bent of al enige danservaring hebt, Modern Jazz verwelkomt dansers van alle niveaus en leeftijden.

Modern Jazz is een zeer veelzijdige dansstijl en kan variëren van energieke en ritmische bewegingen tot vloeiende en expressieve sequenties. Het wordt vaak uitgevoerd op moderne en hedendaagse muziek, maar kan ook worden gedanst op jazzmuziek, popnummers en andere genres.

De stijl kan per choreograaf of dansgezelschap verschillen, omdat het veel ruimte biedt voor creativiteit en individualiteit.

Tijdens de lessen kleuterdans gaan we aan de slag met hele jonge kinderen tussen de 3 en 5 jaar oud. Het is een leuke en speelse manier om te leren dansen! Tijdens kleuterdans leer je simpele dansbewegingen zoals springen, draaien en bewegen met je armen. Je danst op muziek en leert ook ritmegevoel en hoe je je lichaam kunt bewegen op verschillende snelheden. Kleuterdans helpt ook om sterker en leniger te worden. Daarbij ontmoet je ook andere kinderen en leer je samen dansen. De dansen worden afgewisseld met dansante spelletjes!

Tijdens de kerst-, paas-, en zomervakantie organiseren wij verschillende stages en kampen. Leden kunnen deelnemen aan een voordelig tarief. Onze open stages en kampen kan je altijd terugvinden bij het aanbod van de kampen van Thrillcampz.

Voor de wedstrijdgroep voorzien we aangepaste trainingsstages tijdens vakantieperiodes. 

Synced Souls is het wedstrijdteam van Thrillz Academy Modern Jazz. Dit team neemt deel aan 8 wedstrijden per jaar doorheen heel Vlaanderen. Afsluiten doet het team met het Belgisch kampioenschap indien ze daarvoor geselecteerd wordt. Om deel te nemen in het wedstrijdteam, wordt je aangesproken door je coach. Een bepaald niveau en bepaalde houding is hiervoor vereist.

Ja hoor! Gezellig samenzijn en vriendschappen maken zijn belangrijk in onze Thrillz Academy. Doorheen het jaar organiseren we diverse activiteiten zoals een toonmoment en een teambuilding voor zowel kinderen als ouders.

Danssport Vlaanderen is de Vlaamse dansfederatie. Zij begeleiden dansclubs bij elke stap die ze nemen zoals administratie, promotie, docentenwerking, … 
Thrillz Academy is aangesloten bij Danssport Vlaanderen waardoor alle dansers ook verzekerd zijn tijdens het dansen!

Klik hier voor de website van Danssport Vlaanderen.

Mijn naam is Maxime Vangramberen. Ik ben de Aanspreekpersoon Integriteit (Club-API) van Thrillz vzw – Thrillcampz – Thrillz Academy. Als sporter, deelnemer, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van onze sportclub kan je bij mij als Club-API terecht met een vraag, vermoeden of klacht over fysiek, psychisch of seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Heb je te maken met pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage,…? Merk je tijdens je activiteiten dat er handelingen gebeuren die niet aanvaardbaar zijn?

Je kan me een mailtje sturen op maxime@thrillcampz.be. Je hoeft je verhaal niet via mail te sturen als je dat liever niet wil! Mail me voor een afspraak of ontmoeting om de club.

Als Club-API luister ik naar je vraag of verhaal, behandel jouw melding in alle discretie en verleen ik je advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

 

Meer info over onze Dance Academy Turnhout:

Bij Thrillz Academy bieden we een uitgebreid scala aan danslessen in Turnhout, geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Dans is een van de meest geliefde vormen van expressie en creativiteit, waarmee emoties en gevoelens worden uitgedrukt door middel van beweging. Niet alleen is dans ontzettend leuk, het biedt ook tal van voordelen voor zowel lichaam als geest. Het helpt je om fysiek fit te blijven, vermindert stress en bouwt zelfvertrouwen op. Ontdek de wereld van dans bij Thrillcampz en laat je passie tot leven komen!

Onze danslessen in Turnhout zijn verdeeld in diverse categorieën, zodat er voor iedereen iets passends te vinden is. We bieden kleuterdans, Modern Jazz Kids, Modern Jazz Teens, Modern Jazz Youth en het wedstrijdteam Synced Souls aan.

In de lessen voor kleuters kunnen kinderen op een speelse en interactieve manier kennismaken met dans. Ze leren ritmisch bewegen op een leuke manier vanaf 3-jarige leeftijd. Modern Jazz Kids is speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot 9 jaar oud en biedt de perfecte introductie in de wereld van dans. Modern Jazz Teens en Modern Jazz Youth richten zich op het ontwikkelen van hun technische vaardigheden. Daarbij is er ook aandacht voor kracht, flexibiliteit en emotie.

Synced Souls is voor de dansers die qua niveau al meer bedreven zijn in modern/jazz. Deze dansers worden voorbereid op danswedstrijden. Dit is een intensieve cursus waarbij deelnemers hun technische vaardigheden en creativiteit kunnen ontwikkelen. De Synced Souls neemt deel aan ongeveer 8 wedstrijden per jaar. Na elke wedstrijd wordt er gekeken naar de sterke en zwakke punten van de choreografie en wordt de feedback toegepast. Daarbij willen we uiteraard een veilig groepsgevoel creëren tussen de deelnemers! Voor dit wedstrijdteam moet een danser gevraagd worden door de coach.

Onze danscoaches zijn gediplomeerde lesgevers die zelf graag dansen en hun passie graag doorgeven aan anderen. Ze hebben al heel wat ervaring in het lesgeven en coachen van dansers. Zelf hebben ze een opleiding genoten bij Kriskin Dansstudio en ze willen die lijn doortrekken naar nieuwe dansers.